Friday, March 19, 2010

Ipoderaci kontoris pole internetti/ Usaldus on kerge kaduma, kui mitu korda samasse ambrisse astutakse.

Nii-nii... See nadalavahetus on siis meil pikk nadalavahetus, seega olen juba hetkel vaba, kuigi kell on alles 09.29 ja on reede hommik :) Olen hetkel Atlixcos, uhes internetikohvikus, sest Ipo kontoris pole meil internetti, kogu vork on maas. Juba eilsest saati, sest kolmapaeva oosel oli paris suur aiksetorm ja selle tottu polegi internetti. Ma kirjutasin Ipo arvutisse uhe blogi ja salvestasin selle ka ara, aga see jai sinna, avaldan selle millalgi kui kontoris uuesti internet on :) Aga arvestades seda, et tegemist on Mehhiko ja liiati veel Ipoderaciga, siis sellised asjad ei suju just vaga kiiresti. Kuigi loota siiski voib, sest kontoritootajad vajavad ka internetti, seega peab Paco ehk Ipo omanik selle asja siiski korda ajama. Kui nuud mind nadala keskel pole uldse internetis naha, siis on see just selleparast, et mul pole voimalusi internetis olla. Nii et siis teate :)

Kuna mul uks teine blogi on niigi salvestatud, siis nendest asjadest, millest seal raakisin, ma siin blogis ei kirjuta(Nagu mainisin, tolle blogi avaldan siis, kui lopuks seal netti saan, ei viitsinud seda kuskil salvestada ka, et siin netis ules panna).

Kuid see nadal on olnud natuke ka kurb, sest tuli valja, et Ipo suhteliselt uus poiss Sergio(kes joudis San Pablosse kaks paeva parast mind) on kaks korda Rafa MP 3 ara varastanud! Nimelt lugu oli selline: Rafa esimene MP 3 laks katki, seega ta kasutas pikka aega Eva ehk oma pruudi oma ja kui see millalgi ara kadus, arvas tema, et ta jattis selle kuhugi bussi vms. Ta ei arvanud kunagi, et San Pablo poisid voiksid tema tagant varastada. Siis muretses ta endale uue ja kui see ka uuesti ara kadus, siis hakkas ta kahtlustama, et midagi on valesti, sest ta oli kindel, et seekord jattis ta selle oma tuppa. Kuid keegi poistest ules tunnistama ei hakanud. Kuid Rocio ehk meie juhendaja on Ipos juba uheksa aastat tootanud(alguses seebivabrikus, (meil on Ipos veel juustuvabrik ja puidutookodu, kus suuremalt jaolt ka Ipoderaci sissetulek tuleb) ja nuud ule kahe aasta on ta juba San Pablo juhendaja olnud) ja seega ta sai kohe aru, et Sergio on see, kes vois selle viimase varastamise taga olla, sest ta hakkas kohklema, kui talt kusiti. Ja paari paeva parast tunnistas Sergio ka koik ules, tunnistas ules ka selle, et oli Rafa eelmise MP 3 varastanud ja selle uhele suuremale poisile muunud, kes San Marcose majas elab. Ja eelmiseks nadalavahetuseks jai valvajaks Paco(San Lucases elav poiss ja David S. vend, kes elab San Pablos), kellele Sergio ka kogu loo ara raakis, aga Paco utles Sergiole, et ta ei raagiks seda valja ja kaskis viimase MP3 uhte ruumi ara peita, kus harjasid hoitakse. Seda Sergio tegigi ja nuud kui seda otsima hakati, siis seda seal enam polnud, seega ilmselt varastas Paco selle sealt ise ara. Aga nuud eitab Paco koike ja see viimane MP 3 enam valja ei tulnudki, see esimene saadi Osvaldolt katte, kellele Sergio selle muunud oli. Ja see jama pole Sergio ainuke jama, tal on neid ikka veel olnud. Ning nagu Rafagi utles, et koige hullem selle asja juures polegi see, et uks MP 3 ara varastati ja see raha, mis see maksis, vaid see, et uldse keegi niimoodi teha voiks. Enamasti Rafa siiski lukustab oma toa ukse, aga eks paaril korral on juhtunud, et jatab selle lahti ja kohe on voimalust ara kasutatud. Mina ka enamasti lukustan oma toa ukse, aga muidugi olen paaril korral selle lahti jatnud, aga mul on vist nendel kordadel vedanud ja midagi pole ara varastatud, nuud enam oma toaust lukustamata ei jata. Tahaks ju neid poisse usaldada ja arvata, et nad niimoodi ei tee, aga kui nadalast-nadalast kordub mingi taoline jama, siis kas see saabki uldse voimalik olla? Ja eile oli keegi Tolometla opetajalt 100 peesot varastanud, aga keegi ei taha ules tunnistada. Nii et jah.

Ahjaa, meil on nuud uks poiss juures, seega on San Pablos hetkel kokku kaheksa poissi. Christian Ariel, aga ta pole uus, sest kaks kuud tagasi ta pogenes ja ta saadeti Casa de la Niñezi, kus ta nuud uuesti siia toodi. Koik teised teavad teda, ainult mina ja Sergio mitte, sest siis meid veel Ipos polnud. Ja Casa de la Niñez nagu ka Casa de la Familia on ajutised kodud, sinna saab jaada kuudeks, aga mitte aastateks nagu Ipoderaci. Ja seal soovad naid ainult komme ja vaatavad telekat, koolis ei kai ega midagi... Nii et need poisid, kes sealt tulevad, ei suuda kuidagi ara harjuda selle karmi korraga, mis Ipoderacis on. Aga see viimane on vajalik, sest Ipos nad opivad tootama, nad teavad, et peavad koolis kaima jne. Ning pariselu on tulevikus samasugune, tegelik elu pole paevad labi kommide soomine ja teleka vaatamine. Ma hindan Ipoderaci korgelt, toesti. Muidugi on sellel ka palju vigu, aga millisel asutusel poleks? Just selle sama teema arutamine toimus ka eile, sest Simone ehk uks vabatahtlik tuli siia uurimistood tegema, kuidas saaks Ipoderaci paremaks muuta. Ja tema teeb neid kusituslu ja uurimusi jne. Selle tottu ta elabki San Josés, sest tema projekt on erinev ning ta pole selline vabatahtlik nagu meie, sest tema too holmab rohkem kontoritood.

Ning seda ka, et kui tahate end toesti kokkulitsutult tunda, siis soitke vahel combiga(eestlaste moistes oleks see marsa, aga veel vaiksem) ja olge 182 cm pikk :D Onneks ma siiski tana siia tulles sain istuma, aga jah. Ega see just maailma parim tunne pole :D Ja nagu ma ka selles blogis kirjutasin, mis hetkel Ipoderaci kontori arvutisse salvestatud on ja ootab avaldamist, siis kui ma vahel laste koolibussiga varahommikul Atlixcosse lahen, siis on see suhteliselt suur piin, sest mu jalad lihtsalt ei mahu nende istmete vahele ara :D Ja niimoodi on vahel ka teiste bussidega juhtunud, et mu jalad osutuvad lihtsalt liiga pikaks :D Aga jah, hommikul kell 07.40 on Atlixco vaga surnud, varem oli natuke rohkem elu, sest lapsed laksid kooli pool tundi hiljem ja midagi oli vahemalt lahti, aga nuud on ainult apteek ja Oxxo avatud(see on 24 h avatud). Isegi Italian Coffee pole veel oma uksi lahti teinud :D

Aga jah, ma hetkel lopetan. Ja seega teate, et kui mind netis nuud natuke aega ei nae, siis selleparast, et mul pole netivoimalusi. Kuigi loota ju voib, et kuna kontoritootajad vajavad internetti, siis parandatakse see "vaike jama" siiski millalgi ara :D

Kallid teile :)

Jannu(Muide, ma avastasin laste atlasest, et kuskil maailmas on uks korge magi, mille nimi on Jannu :D Ma ei maleta enam, kus tapselt :D Aga jah, seda on ju hea teada :)

3 comments:

  1. See mägi peaks vist Nepaalis olema? Kutsutakse ka Kumbhakarna mäeks(või tipuks), aga Jannu on tõesti paremini tuntud :D

    ReplyDelete
  2. Kui mäest rääkida siis selle nimi on Jannu või Limbu Phoktanglungma.
    "It is an important Western outlier of Kangchenjunga, the third highest peak in the world."
    Asub ta siis Nepaali idapiiril.

    Lisainff: http://en.wikipedia.org/wiki/Jannu

    ReplyDelete
  3. Tanud, tarkpead :) Koige tahtsam on siiski see, et selle nimi on Jannu :D Aga tanks :)

    ReplyDelete