Saturday, February 13, 2010

Mehhiko lipp!


Oleksin tahtnud siia blogisse veel vanemaid pilte lisada, (uusi mul hetkel endal pole, see tahendab digikas on, aga sellel ju aku tuhi ja adapterit netu hetkel. Ja Valeriel suri ka digikas ara, nii et ta ka pole Cuarnavaca pilte arvutisse joudnud panna :D Mitte uhelgi vabatahtlikul ka hetkel pole seda, Hispaaniast parit David tegi ise mingi leiutise, tal ka adapterit polnud, aga mina tahaksin ikka adapterit :D) aga blogi jamab millegiparast ega lase hetkel rohkem pilte lisada. Kuid see selleks. Kull ma millalgi lisan neid pilte siia ka veel, sest motlesin, et siin voiksid ka moned pildid olla, mitte ainult Orkutis :D Blogi naeb kuidagi kaunim valja siis :D
Kuid midagi voiks ju Mehhikost siiski olla, nagu Mehhiko lipp siis naiteks :) Mehhiko lipul roheline tahistab lootust ehk siis iseseisvust, valge tahendab puhtust ehk siis katoliiklust, punane tahendab Mehhiko oma kangelaste verd.
Embleem ise sumboliseerib asteekide uskumusi. Legendi jargi pidi sinna tekkima linn, kus nahti kotkast, kaktust ja madu. Ja seda nahti siis praeguse Mexico City zocalos ehk siis kesklinnas.
Kas te seda teadsite, et Mehhikos on 24.veebruar El día de la Bandera ehk siis nii-oelda Mehhiko lipupaev. See langeb kokku meie iseseisvumispaevaga :) Lipp loodi 1821. aastal, kui iseseisvaks saadi :)

No comments:

Post a Comment